Julia Castro

13/01/2015
L'escultora Júlia Castro

L’escultora Júlia Castro

La trajectòria d’aquesta escultora nascuda a Cespedosa de Tormes, Salamanca, el 1958,  està marcada per la seducció que exerceixen sobre ella els diferents materials. Al llarg dels anys s’ha enfrontat a la pedra, al fang,  al ferro, al vidre, a la cera, a elements vegetals diversos… sempre intentant fer sortir els alès poètics que amaguen, portant al límit les seves possibilitats expressives.

La dificultat o la complexitat del tractament necessari per dur-lo a terme mai ha estat un impediment per ella, més aviat al contrari. Sembla de vegades que l’obra de la Julia s’ entesta a forçar la ductilitat de les matèries fins aconseguir fer-nos oblidar la seva fredor, la seva duresa o la seva fragilitat.

Tota l’obra de la Julia Castro és una traducció lírica de les seves reflexions sobre els aspectes socials de l’ésser humanà (soledat, descobriment, superació, complementarietat, filiació real o buscada…) així como una constatació, també lírica, de la multitud d’impediments, fronteres i dificultats a la qual aquest afany d’autoafirmació constante s’enfronta, reals o invisibles.

Des de les seves primeres escultures en pedra i de gran tamany, la Julia Castro ha arribat al desenvolupament d’un llenguatge basat en la interacció del vidre amb els materials més diversos. És un equilibri d’oposats duts al límit. Són límits, buits, contradiccions, positius/negatius de matèria i esperit que ens regalen belleses ocultes, colors que canvien imperceptiblement, fragilitats només aparents (como a ella li agrada dir)

 

Horizonte

Horizonte

Aljibe II

Aljibe II

 

 

 

 

 

 

 

La vida está servida

La vida está servida

AljibeIII

AljibeIII

 

 

 

 

 

 

 

Sin título

Sin título

Caminos

Caminos

Muros

Muros

Sin título

Sin título

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenufares2 (pieza de instalación)

Nenufares2 (peça d’ instal.lació)

Nenufares3 (pieza de instalación)

Nenufares3 (peça d’instal.lació)

 

 

 

 

 

 

 

La llum 1

La llum 1

Tendresa

Tendresa

 

 

 

 

 

 

 

La llum

La llum

Instants

Instants

 

 

 

 

 

 

 

 

Despertar

Despertar

Coll d'encís

Coll d’encís

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia Castro. Equlibrio de contrarios from Recurell Art on Vimeo.

Si està interessat en alguna obra  de Julia Castro, visiti la nostra botiga o contactin’s a recurellart@gmail.com 

També us podria interessar...