Carlos Buró

26/04/2015

ENLLAÇANT AMB ELS GENIS FLAMENCS

Carlos Buró

Carlos Buró al seu estudi de Barcelona

Carlos Buró, santanderí format i  resident a Barcelona des de 1946, esteta atípic de fons i forma, ens presenta una obra que és refinada mixtura d’elegància i sarcasme adobada amb tocs d’amargor, resignació, rebellia i tendresa. Una obra inquietant, complexa, vestida de perfecció i preciosisme , de placidesa i atemporalitat, que de forma maliciosa ens desorienta i enganya. La seva és una obra plena de missatges, el desxiframent i identificació dels quals és  inversament proporcional a la facilitat amb la qual entra pels ulls. Sota una estètica d’aspecte renaixentista l’ artista realitza un procés de metamorfosi contínua com a representació plàstica del sacrifici i àdhuc de la mort, malgrat la seva aparença indubtablement vitalista.  Moltes de les seves obres són difícils, de vegades terriblement dures, però s’enmascaren en una ironia plàstica que succiona l’espectador, a qui atrapa amb els seus colors vibrants.

Maternidad ecológica, de Carlos Buró

Maternidad ecológica, de Carlos Buró

La interna conflictivitat que Carlos Buró despren en unes ocasions contrasta en altres amb una creativitat extraordinàriament sensible, absolutament poètica, que ens descobreix les possibilitats d’una imaginació desbordada (que no incontrolada) que posa en joc elements a distints nivells perceptius.

Pateras, de Carlos Buró

Pateras, de Carlos Buró

Realitat i irrealitat es conjuminen, sentiment i intel.lecte interpelen les nostres veritats o farses més íntimes, aquelles que, per incomoditat, acostumem a ignorar. Deiem fa més de 25 anys que l’obra de Carlos Buró se situava en les antípodes de la pintura de moda,  confrontant ell la seva aparença de conformisme a la generalment aparença de ruptura d’aquella.

Bodegó de les cireres, de Carlos Buró

Bodegó de les cireres, de Carlos Buró

Condotiero, de Carlos Buró

Condotiero, de Carlos Buró

Andrògins, maternitats,  rites festius de regeneració col.lectiva que utilitzen  elements i objectes quotidians per tal de representar  situacions absolutament oníriques que són, al seu torn, fidel reflex de situacions absolutament reals. Personalitat artística fora de tot corrent, la seva singularitat se’ns presenta como un repte, si no directament un desafiament en tota regla.

Monòleg dialogant, de sencillesa extremadament complexa. Així són les seves realitats disfressades de somnis.

Diada del 77

Diada del 77

Si està interessat en alguna obra  de Carlos Buró, visiti la nostra botiga o contactin’s a recurellart@gmail.com 

Carlos Buró. Enllaçant amb els genis flamencs from Recurell Art on Vimeo.

També us podria interessar...